Bu bölümde Noxen.tr Genel Forum Kuralları geçerlidir. Aşağıdaki kurallar, Sunucu Güvenliği bölümüne özel ek kurallardır.
Sunucu güvenliği, güvenlik yapılandırmaları, erişim kontrolleri, güvenlik araçları ve sunucuların korunmasına yönelik bilgi ve deneyimlerin paylaşılması.
1. Konu açmadan önce mevcut konuları ve çözümleri arayın.
2. Konu başlıkları, paylaşımın veya yaşanan güvenlik sorununun konusunu açıkça belirtmelidir.
3. Güvenlik sorunlarında kullanılan işletim sistemi ve sunucu ortamı mümkün olduğunca belirtilmelidir.
4. Paylaşılan yöntem ve komutların ne işe yaradığı açıklanmalıdır.
5. Güvenlik açığı bildirimlerinde hedef sistemin izinsiz şekilde test edilmesini teşvik eden içerikler paylaşılmamalıdır.
6. Yetkisiz erişim, veri hırsızlığı, DDoS, sabotaj veya sistemlere zarar verme amacı taşıyan içerikler yasaktır.
7. Şifre, API anahtarı, token, SSH anahtarı ve kişisel veriler gibi gizli bilgiler paylaşılmamalıdır.
8. Güvenlik açıkları paylaşılırken mümkün olduğunca sorumlu açıklama ve güvenli test yaklaşımı benimsenmelidir.
9. Zararlı yazılım, backdoor veya gizli erişim mekanizmalarının paylaşılması yasaktır.
10. Spam, flood, gereksiz tekrar ve konu dışı paylaşımlara izin verilmez.
11. Ücretli güvenlik hizmetleri ve danışmanlık içerikleri Ticaret & Hizmet kategorisinde paylaşılmalıdır.
12. Yardım taleplerinde yaşanan sorun, kullanılan sistem ve yapılan işlemler mümkün olduğunca açık şekilde belirtilmelidir.
Kurallara aykırı içerikler yönetim tarafından düzenlenebilir, taşınabilir, birleştirilebilir, kapatılabilir veya kaldırılabilir.
İhlalin niteliğine göre ilgili kullanıcıya forum kurallarında belirtilen yaptırımlar uygulanabilir.
Noxen.tr — İyi forumlar.